خارجیها خیلی موجودات عجیبی هستند. من همیشه خدا را شکر میکنم که خارجیها داخل ایران به دنیا نیامدند. چون هم آنها اذیت میشدند، هم هی غر میزدند و زندگی را به کام ما تلخ میکردند. مثلا به این خبر که خبرگزاری فارس و شرکا منتشر کردهاند، توجه کنید:
"شركت ژاپني "تادانو " به علت استفاده ايران از جرثقيل براي اعدام مجرمان، از فروش جرثقیلهای ساخت کارخانهاش به کشور ايران خودداري مي كند."
از ژاپنیها بعید است چنین رفتاری. چطور خودتان بهینهسازی مصرف سوخت را قبول دارید، اما بهینهسازی مصرف جرثقیل را قبول ندارید؟
امروز ستون کاناپه را در قامت بینالمللی مینویسیم و رسما به کشورهای سوسول جهان اعلام میکنیم که چه چیزهایی نباید به ایران بفروشند و چرا.
فهرست کالاهای دومنظوره
- آفتابه پلاستیکی: چون در ایران به جای اینکه آفتابه را برای شستوشو استفاده کنند، گردن اراذل و اوباش انداخته و در شهر میگردانند.
- خر، الاغ، یابو، قاطر و امثالهم: چون در ایران به جای اینکه مثل آدم از خر کار بکشند، اراذل و اوباش و آدمهای معمولی را سر و ته سوار خر میکنند و در گرد روستا و شهر میگردانند تا آبروی طرف را ببرند.
- […]
- جسم سخت: چون اصولا از جسم سخت برای کوبیدن میخ و شکستن گردو در جهان استفاده میشود. اما در ایران ممکن است برای اینکه به مرغ مینا حرف زدن یاد بدهند و زبانش را باز کنند، با جسم سخت بکوبند توی سر آن زبانبسته.
- […]
- […]
- بیل: چون به جای شخم زدن، برای خاموش کردن آتش و فرد در حال سوختن مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین هیچکس با تخصصی که در بیلزنی دارد باغچهی پشتی خودش را بیل نمیزند و اصرار دارد باغچهی همسایه را بیل بزند.
- قاشق: چون از قاشق بر خلاف دیگر جاهای دنیا در ایران استفادهی تربیتی میشود. یعنی مادر یا پدر قاشق را داغ کرده سپس با گذاشتن قاشق داغ پشت دست بچه، او را تربیت میکند.
- چنگال: چون از چنگال بر خلاف باقی جاهای دنیا در ایران برای تحکیم روابط استفاده میشود. یعنی همسر با استفاده از چنگال سعی میکند چشم زن و بچهاش را در آورد.
- قندان: چون در ایران بر خلاف باقی جاهای دنیا، از قندان برای بحث منطقی در جلسه مدیران استفاده میشود و قندان را به صورت استدلالی به طرف هم پرت میکنند.
- تیغ موکتبری: چون با تیغ موکتبری کمتر موکت بریده میشود. از این تیغ برای بریدن بند کیف زنانه در مترو و اتوبوس یا برای زورگیری در کوچه پسکوچهها استفاده میشود.
- و ...
نسخه
دنیا فراموش نکند که ایران دوست دارد همه چیز را بومیسازی و ایرانیزه کند. مثل فلسفه، پزشکی، مهندسی، رماننویسی، تئاتر، سینما، ورزش و... جرثقیل که جای خود دارد.
منتشرشده در روزنامهی اعتماد، دورهی جدید، 27 تیر 90، شمارهی 2113
(طنزها را همانطور که در مطبوعات منتشر میشود، با حذف و تعدیل، در وبلاگ بازنشر میکنم.)
(طنزها را همانطور که در مطبوعات منتشر میشود، با حذف و تعدیل، در وبلاگ بازنشر میکنم.)