ما ایرانیها فرهنگ چندهزار ساله داریم و البته مکتب ایرانی (زیر نظر رحیم مشایی و توابع) هم داریم و صدالبته هنر هم نزد ما ایرانیان است و بس (البته فعلا هنر نزد مسعود دهنمکی و توابع است) و البته صدا و سیما (زیر نظر ضرغامیاینا و بیست و سیاینا) هم داریم. وقتی اینها را داریم نیازی به اینترنت نداریم. دیدید چقدر ساده بود اثبات این قضیه. به نظر ما یک بار برای همیشه یک مقام مسوول بیاید و این توضیحات را به مردم بدهد، مطمئن باشند دیگر هیچکس کانکت نمیشود. منتها چون مقام مسوول شفاف نمیکند قضیه را، مردم هی کانکت میشوند، پس ما مجبوریم یک بار برای همیشه ته و توی قضیه را دربیاوریم و ملت و آقای فیلتریان و مسوولان را راحت کنیم. به همین خاطر آقای فیلتریان، مقام مسوول، را روی کاناپه آوردیم و گفتیم دراز بکشد؛
ما: چرا اینترنت لازم نداریم؟
مقام مسوول: چون ما خودکفا هستیم.
ما: میفهمم. اما تو چی؟
مقام مسوول: تو این. (و از کیفش آمارها و نمودارهای قشنگی را درمیآورد و نشان میدهد که ما با یک رشد صعودی با فرمول یهویی نسبت به سالهای گذشته خودکفا شدهایم.)
ما: میفهمم. با توجه به اینکه خودکفا هستیم چرا فیلتر؟
مقام مسوول: چون ما تصمیم داریم در فیلترینگ هم خودکفا شویم. در حال حاضر فقط چین توان رقابت با ما را دارد که آن را هم به همت دانشمندان جوان ایرانی که شبانهروز در زیرزمین خانههایشان مشغول هستند پشت سر خواهیم گذاشت.
ما: جریان چطوری است که چین خودش در فیلترینگ ما دست دارد اما ما خودمان در این زمینه خودکفا شدیم و چین را هم داریم میگیریم؟
مقام مسوول: الان مشکل ما فیلترینگ سایتهاست؟ به من و شما چه جوان مردم کدام سایت میرود. واقعا ما باید از جوان بپرسیم کدام سایت میرود؟ جوانهای ما آگاه هستند و آگاهان ما آزاد هستند هر کجا خواستند هر وقت بروند.
ما: میفهمم. میفهمم. حالا واقعا چرا فیلترینگ؟ الان هر جا کلیک کنی فیلتر است. چرا؟
مقام مسوول: چون وقتی جوان ما برود در یک سایتی که فیلتر است برایش سوال ایجاد میشود که چرا؟ و اینطوری جوان ما به جهانبینی و هستیشناسی رو میآورد و ممکن است حتا سرخورده شود و از پوچگرایی وا پس بگراید و آنگاه در بوران حوادث و انزوا میرود جلوی تلویزیون و تلویزیون را روشن میکند و برنامهی بیست و سی را میبیند و متوجه میشود همه چیز زیر سر آمریکا و انگلیس و صهیونیسم است. و روسیه و چین خوب است.
ما: کلا تا کی میخواهید فیلتر کنید؟ و چقدر هزینه فیلترینگ میشود؟
مقام مسوول: تا آخرش. شما هم نگران هزینهش نباشید ما حساب میکنیم.
ما: آیا فیلترینگ برای کشور مزایایی دارد؟
مقام مسوول: بله. ما با فیلترینگ ایجاد شغل کردیم و چند صد نفر الان به سلامتی مشغول به کار هستند. شغل این عزیزان این است که میروند سایتها را نگاه میکنند اگر احساس خطر کنند فیلتر میکنند. امیدواریم بتوانیم این شغل را مثل آتشنشانی به عنوان مشاغل پرخطر ثبت کنیم تا این عزیزان زودتر بازنشسته شوند.
ما: ویپیان را چرا ترکاندید؟
مقام مسوول: چندتا تخریبچی توی ارتش سایبری بودند که میخواستیم توانایی آنها را امتحان کنیم. منتها چون دشمن سایبری حمله نکرده بود مجبور شدیم یک جنگ فرضی راه بیندازیم که متاسفانه هر چی پورت بود از بین رفت و [...].
ما: مشکل شما واقعا با اینترنت چی است؟
مقام مسوول: اینترنت علاوه بر اینکه نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی میکند پر از سایتهای بیادبی و بیناموسی است که قصد دارند خاک تو سری را در جامعه ترویج میکنند تا جامعهی ما به خاک سیاه بنشیند. اما اینترنت بداند ما تا آخرین اکانت خود ایستادهایم و اجازه نمیدهیم هیچ کسی کانکت شود تا روزی که اینترنت به زانو بنشیند و دیسکانکت شود. البته طرح نهایی ما این است که مثل برخورد موفق و ضربتی با ماهواره به جمعآوری مودمها نیز اقدام شود.
ما: میفهمم. میفهمم. امیدوارم موفق باشی. خداحافظ.
منتشرشده در روزنامهی اعتماد، دورهی جدید، ستون کاناپه، 10 مهر 90، شمارهی 2274
(طنزها را همانطور که در مطبوعات منتشر میشود، با حذف و تعدیل، در وبلاگ بازنشر میکنم.)
(طنزها را همانطور که در مطبوعات منتشر میشود، با حذف و تعدیل، در وبلاگ بازنشر میکنم.)